Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour le moule
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 220 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé
- 220 g de yaourt nature
- 15 g de levure chimique
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 742 kJ / 177.3 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 15.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Bolognaise express
20 min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Fondant au chocolat
40 min
Gâteau aux pommes
1j
Pannacotta à la pâte à tartiner
2 godz. 20 min
Zebra cake
55 Min
Rochers coco et chocolat
35 Min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10 min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 Min
Gâteau moelleux au chocolat
40 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.