Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- citroenschil
- 3 teentjes knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn, enkel de blaadjes
- ½ tl zout, naar eigen wens
- 4 snuifjes gemalen peper, naar eigen wens
- 2 el olijfolie
- 900 g ontbeende lamsbout (door uw slager)
- 200 g verse sperziebonen, schoongemaakt
- 1000 g water
- 400 g aardappelen, primeur, gehalveerd
- 100 g rapen primeur, klein, gehalveerd
- 200 g wortelen primeur, in staafjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1957 kJ / 483 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
2 Std. 15 Min
Citroen-kokos bliss balletjes
Brak ocen
Rauwe chocolade bietencake
Brak ocen
Driekoningentaart 100% chocolade
1 godz. 35 min
Veelzijdige gladde soep
45 min
Tomatenmannetjes
Brak ocen
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Brak ocen
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min
Vinaigrette van paprika's
Brak ocen
Pâté in korst
10h
Romige snijbietsoep
35min
Halloween voeten gehaktbrood
1h 30 min