![Gravlax et relish à la rhubarbe Gravlax et relish à la rhubarbe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB0C4F19-84A7-417A-982A-F04B57678E88/Derivates/82399efb-f034-4bcb-ace7-7f2da3eee121.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gravlax
- 1 bouquet d'aneth frais (± 20 g), haché
- ½ c. à soupe de grains de poivre noir
- 2 c. à soupe de sucre brut
- 2 c. à soupe de sel
- 400 g de filet de saumon, frais, sans peau (qualité sushi), à commander chez le poissonnier
- 1 citron, bio, en tranches
Relish à la rhubarbe
- ½ bouquet de mélisse officinale fraîche (± 10 g), effeuillée
- 150 g de rhubarbe, pelée, en tronçons (2 cm)
- 1 c. à soupe d'huile végétale
- 2 c. à soupe d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre de cidre
- 1 c. à soupe de moutarde à gros grains
- 30 g de miel liquide
- ¼ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
5 Min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 Min
Gougères à la mousse de saumon
25 Std. 35 Min
Petits choux arc-en-ciel
1h 25 min
Tzatziki
15 min
Marshmallows
2h 30min
Sel citronné aux herbes
1 godz.
Bûche de Noël 'Forêt noire'
1 godz. 30 min
Sauce caramel vanille bourbon
40 min
Houmous de betterave rouge
10 Min
Tarte aux fraises et chocolat
3h
Forêt noire aux cerises amarena
5 Std.