Gravlax et relish à la rhubarbe

Gravlax et relish à la rhubarbe

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 48 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Gravlax
  • 1 bouquet d'aneth frais (± 20 g), haché
  • ½ c. à soupe grain de poivre noir
  • 2 c. à soupe de sucre brut
  • 2 c. à soupe de sel
  • 400 g de filet de saumon, frais, sans peau (qualité sushi), à commander chez le poissonnier
  • 1 citron bio, en tranches
Relish à la rhubarbe
  • ½ bouquet de mélisse officinale fraîche (± 10 g), effeuillée
  • 150 g de rhubarbe pelée, en tronçons (2 cm)
  • 1 c. à soupe d'huile végétale
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 1 c. à soupe de vinaigre de cidre
  • 1 c. à soupe de moutarde à gros grains
  • 30 g de miel liquide
  • ¼ c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13.2 g
Kalorie 791 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...