Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa, só as folhas
- 400 g coxas de frango s/ pele e s/ osso cortadas em cubos (3 cm aprox.)
- 1 c. chá de cebola em pó
- 1 ½ c. chá de sal
- 800 g batata cortada em palitos grossos (1-2 cm aprox.)
- 500 g água
- 1 ovo L batido
- 80 g pão ralado com alho e ervas aromáticas caseiro (ver dica)
- 2 c. sopa de azeite
- ¼ c. chá de pimenta preta, mais q.b. p/ temperar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2555.5 kJ / 610.8 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1206.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de frango
50min
Peito de frango crocante com bulgur de coentrada
2 Std.
Piza carbonara
1h
Pão com recheio de maçã e noz
1 godz. 50 min
Gelado de melão
2 Std.
Doce de pêssego e leite condensado
30min
Gelado de limão com gengibre
3sa 15 dk
Panacota com pêssego
3sa 15 dk
Salada de morango e burrata com pesto - TM5
Brak ocen
ESPINAFRES (pão de espinafres e skyr, smoothie de morango e espinafres e mini-cheesecakes)
1 Std. 20 Min
Bacalhau à Gomes de Sá
1h 40min
Bolo de bolachas e chocolate sem glúten
35min