Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
240 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
2 łyżeczki soli plus 2-3 szczypty
-
3 jajka
-
450 g mąki pszennej
-
wrząca woda do gotowania klusek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
870.2 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1270.9 kJ /
303.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
57.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Babka majonezowa
2 godz.
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Pyry z gzikiem
1 godz.
Ser do smarowania
1 godz.
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Pierogi leniwe
45 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Lane kluski
25 min