![Dip de espinaca y alcachofa Dip de espinaca y alcachofa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/92265_512-0-3112-3112.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano
- 200 g de hojas de espinaca fresca
- 100 g de corazón de alcachofa, escurridos
- 700 g de agua
- 1 diente de ajo
- 190 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 50 g de mayonesa
- 50 g de crema ácida
- ½ cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta blanca molida
- galletas saladas, o totopos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1205 kJ / 287 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade rústico
10 Min
Filete a la pimienta
20 Min
Aderezo de mostaza y balsámico
5 Min
Fetuccine Alfredo
35 Min
Ensalada capresse
15 Min
Dip de alcachofa y espinaca
30 Min
Sushi cakes
1 Std.
Ceviche de pepino y jícama
10 Min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 Min
Dip de alcachofa y portobello
30 Min
Botana fresca de surimi
10 Min
Crema de jitomate
30 Min