Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 210 g de puré de jitomate
- 15 g de chile chipotle adobado
- ½ cdita de comino en polvo
- ½ cdita de paprika
- 120 g de caldo de res
- 1 cdita de sal fina
- 15 g de aceite vegetal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 900 g de carne de res, sin hueso y cortada en trozos (5 cm)
- 1500 g de agua
- cilantro, para servir
- tortillas, para servir
- guacamole, para servir
- salsa de chile, roja o verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 6837 kJ / 1628 kcal
- Białko
- 195 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 godz. 10 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Adobo con carne
50min
Pollo con mole TM6
1 godz.
Tacos de pollo al pastor
45 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Pescado con adobo
1 godz.
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Picadillo con rajas
25 min
Bisteces a la mexicana
30 min