Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 210 g de puré de jitomate
- 15 g de chile chipotle adobado
- ½ cdita de comino en polvo
- ½ cdita de paprika
- 120 g de caldo de res
- 1 cdita de sal fina
- 15 g de aceite vegetal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 900 g de carne de res, sin hueso y cortada en trozos (5 cm)
- 1500 g de agua
- cilantro, para servir
- tortillas, para servir
- guacamole, para servir
- salsa de chile, roja o verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 6837 kJ / 1628 kcal
- Białko
- 195 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Enchiladas de pollo
40 min
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Adobo con carne
50 min
Tacos al pastor chilangos
40 min
Enchiladas suizas
1h
Entomatado de cerdo
1h
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45 min
Tacos de pollo al pastor
45 min