Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de helado
- 2 piezas de mamey, sin cáscara, ni semilla, maduro
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 200 g de leche
- 2 sobres de sustituto de azúcar, tipo Splenda®
Merengue Suizo
- 240 g de azúcar
- 4 piezas de claras de huevo
- 1 cdita de cremor tártaro
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 7728 kJ / 1840 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 22.9 g
- Sód
- 384 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40min
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Agua de pepino, limón y menta
5min
Esquites de feria
25min
Dulce de tapioca
1h
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Chiles en nogada
1h
Pan de elote
2h
Agua de Horchata
10min
Nieve de guanábana y mango
5h
Nieve de frutas
10min
Gelatina de mazapán
2h