![Gelato de mamey Gelato de mamey](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27363ab8-7dd2-4de3-9ace-24eb7921c158/Derivates/c99b19b3-dabe-4846-9b0f-14c2f5ceb8ed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de helado
- 2 piezas de mamey, sin cáscara, ni semilla, maduro
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 200 g de leche
- 2 sobres de sustituto de azúcar, tipo Splenda®
Merengue Suizo
- 240 g de azúcar
- 4 piezas de claras de huevo
- 1 cdita de cremor tártaro
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 7728 kJ / 1840 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 22.9 g
- Sód
- 384 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nieve de frutas
10min
Gelatina de mazapán
2h
Mousse de mamey
2h
Carlota de mango y queso
7 Std.
Chiles en nogada
1h
Chicharrón en salsa verde
35min
Gelatina de mango
15min
Chile en nogada vegetariano
25min
Agua de Horchata
10min
Nieve rápida de fruta
5 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Agua de pepino, limón y menta
5 min