Pastel de elote con rompope TM6

Pastel de elote con rompope TM6

3.7 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porciones

Składniki

Pastel de elote
  • 90 g de mantequilla
  • 387 g de leche condensada (aprox. 1 lata)
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 4 huevos
  • 6 elotes frescos, blanco o amarillo, desgranados
  • 140 g de harina de trigo
  • 1 cda de polvo para hornear
Rompope
  • 500 g de leche
  • 100 g de azúcar
  • ½ de rama de canela (aprox. 5 cm)
  • 1 clavo de olor
  • 6 yemas de huevo
  • ½ cdita de extracto de vainilla natural
  • 70 g de ron
    70 g de brandy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 128 mg
Białko 5 g
Kalorie 1096 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...