Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de elote
- 90 g de mantequilla
- 387 g de leche condensada (aprox. 1 lata)
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 4 huevos
- 6 elotes frescos, blanco o amarillo, desgranados
- 140 g de harina de trigo
- 1 cda de polvo para hornear
Rompope
- 500 g de leche
- 100 g de azúcar
- ½ de rama de canela (aprox. 5 cm)
- 1 clavo de olor
- 6 yemas de huevo
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
-
70
g de ron
lub 70 g de brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1096 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 128 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con leche
3h
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40 min
Clericot
10min
Panqué de vainilla
55 min
Dulce de tapioca
1h
Panqué de elote al Varoma
2 godz. 20 min
Chiles en nogada
1h
Pan de elote
2h
Agua de Horchata
10min
Panqué de limón con crema de zarzamoras
1 godz. 45 min
Nieve de frutas
10min
Gelatina de mazapán
2h