Pastel de elote con rompope TM6
TM6

Pastel de elote con rompope TM6

3.5 (27 ocen)

Składniki

Pastel de elote

  • 90 g de mantequilla
  • 387 g de leche condensada (aprox. 1 lata)
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 4 huevos
  • 6 elotes frescos, blanco o amarillo, desgranados
  • 140 g de harina de trigo
  • 1 cda de polvo para hornear

Rompope

  • 500 g de leche
  • 100 g de azúcar
  • ½ de rama de canela (aprox. 5 cm)
  • 1 clavo de olor
  • 6 yemas de huevo
  • ½ cdita de extracto de vainilla natural
  • 70 g de ron
    lub 70 g de brandy

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
1096 kJ / 261 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
2 g
Sód
128 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy