Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de elote
- 90 g de mantequilla
- 387 g de leche condensada (aprox. 1 lata)
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 4 huevos
- 6 elotes frescos, blanco o amarillo, desgranados
- 140 g de harina de trigo
- 1 cda de polvo para hornear
Rompope
- 500 g de leche
- 100 g de azúcar
- ½ de rama de canela (aprox. 5 cm)
- 1 clavo de olor
- 6 yemas de huevo
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
-
70
g de ron
lub 70 g de brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1096 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 128 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1ч. 45 мин.
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Chiles en nogada
1 godz.
Pastes hidalguenses
1h 50 min
Tarta de elote
1ч. 20 мин.
Pollo con mole verde
1 godz.
Pan de elote
2ч.
Agua de Horchata
10min
Pozole Rojo
1ч. 30 мин.
Pay de queso
6h
Tamales de pollo y salsa verde
2ч.
Festejo de zanahoria
2 Std. 55 Min