Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocoladecrème
- 150 g melk
- 150 g room, opklopbaar, 30-40% V.G.
- 3 eierdooiers
- 70 g kristalsuiker
- 300 g donkere chocolade, in stukken
Zoet zanddeeg
- 100 g kristalsuiker
- 200 g halfgezouten boter, in stukken, en iets meer voor de vorm
- 370 g bloem, en iets meer voor het werkvlak
- 1 ei
Aardbeiengelei
- 1 tl agar-agar (± 1 g)
- 1 tl Szechuan peperkorrels, naar eigen smaak
- 70 g kristalsuiker
- 350 g aardbeien, en iets meer voor de afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 3305.7 kJ / 789.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 75.7 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hersenen cupcakes
1 godz. 40 min
Amandelijs (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Pizza met fruit en yoghurt
Brak ocen
Soefganiots
2 godz.
Rugelach met pistache-halva
Brak ocen
Spaanse brunch
1h 15 min
Engelse brunch
Brak ocen
Citroenijs
8h 30 min
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14h 55min
Witte chocolade cheesecake
16 Std.
Pekingeend
45 min
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
14 godz. 15 min