Ayam Kecap Bebas Minyak

Ayam Kecap Bebas Minyak

4.5 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porsi

Składniki

  • paha ayam, tanpa kulit dan tulang potong dadu (3-4 cm)
    400 g
  • kecap asin
    20 g
  • kecap hitam
    10 g
  • saus tiram
    10 g
  • garam
    1 sdt
  • gula batu
    10 g
  • bawang merah dikupas
    20 g
  • siung bawang putih dikupas
    10 g
  • madu
    20 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
    20 g
  • daun bawang (opcjonalnie)
    1 sdt
  • biji wijen putih (opcjonalnie)
    1 sdt

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 273 kcal / 1143 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 836 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie