Pan de leche (método Tangzhong)

Pan de leche (método Tangzhong)

2.7 111 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 rebanadas

Składniki

  • 740 g de harina de trigo dividido en 2 (60 g y 680 g)
  • 450 g de leche entera, muy fría (ver tip)
  • 55 g de yemas de huevo
  • 60 g de azúcar
  • 1 cdita de sal
  • 4 cditas de leche en polvo
  • 2 cditas de levadura seca instantánea
  • 60 g de mantequilla sin sal temperatura ambiente y en trozos
  • agua fría para rociar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 108 mg
Białko 5 g
Kalorie 649 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...