Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 740 g de harina de trigo, dividido en 2 (60 g y 680 g)
- 450 g de leche entera, muy fría (ver tip)
- 55 g de yemas de huevo
- 60 g de azúcar
- 1 cdita de sal
- 4 cditas de leche en polvo
- 2 cditas de levadura seca instantánea
- 60 g de mantequilla sin sal, temperatura ambiente y en trozos
- agua fría, para rociar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 108 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollitos para la cena
1h 40min
Pan de caja blanco
2h
Trenza de pan de leche
2h 20min
Cuernitos
4 Std.
Pan de leche
2h 20min
Pan de leche con nueces
1 Std. 50 Min
Pan de caja blanco
2h
Tortillas de harina caseras
1h
Queso crema casero
40 min
Pan de caja
2h 30min
Pan de caja con ajonjolí
2h
Bolillos caseros
1h 40min