Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 100 g de azúcar
- 200 g de mantequilla, sin sal
- 370 g de harina
- 1 huevo
- 1 pizca de sal fina
- 5 g de vainilla, en esencia
Curd de limón
- 3 hojas de salvia fresca
- 2 huevo
- 4 yemas de huevo
- 80 g de azúcar
- ralladura de limón amarillo, de cuatro piezas
- 80 g de jugo de limón amarillo
- 140 g de mantequilla, sin sal
- ralladura de limón verde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2104 kJ / 501 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glaseado blanco
2h
Volcán de chocolate
20min
Salsa bechamel
15min
Profiteroles
2h 15 min.
Salsa blanca italiana
20min
Babarois de menta con chocolate
4h 50min
Masa sablé
10min
Tarta de maracuyá
4h
Masa sablé
10min
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5h
Alfajores
1h 30min
Tarta de chocolate blanco con frambuesas
2h