Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Feigen, getrocknet
- 55 g Walnusshälften
- 410 g Wasser
- 40 g frische Hefe, zerbröselt
- 60 g Honig
- 260 g Dinkelmehl
- 260 g Weizenmehl
- 1 ½ TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1734 kJ / 415 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel mit Vanille-Espuma
20 Min
Lieblinge
2 Std.
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45 Min
Curry-Putenbrust-Aufschnitt
1 Std. 40 Min
Mandel-Eis mit Brownies
11h
Guirlache Nougat
1 Std. 30 Min
Möhren-Mais-Buns
2 Std. 30 Min
Käse-Kräuter-Knäuel
3 Std.
Kardamom-Orangen-Shortbread
1 Std. 45 Min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min