Tom Yum Udang

Tom Yum Udang

4.6 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porsi

Składniki

  • serai segar potong kecil-kecil (2 cm)
    2 batang
  • cabai merah segar dipotong bagi dua (sesuai selera)
    3 - 6
  • daun jeruk purut
    3
  • jahe segar kupas, diiris bulat (2 mm)
    20 g
  • bawang merah dipotong bagi dua
    70 g
  • kaldu ayam cair
    720 g
  • jamur shitake segar diiris tipis (3 mm)
    60 g
  • kecap ikan
    40 g
  • gula
    2 sdt
  • pasta tom yum
    2 sdm
  • udang kupas mentah
    200 g
  • sari jeruk nipis
    2 sdm
  • daun ketumbar segar cincang kasar
    4 tangkai
  • daun bawang diiris memanjang
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 10.4 g
Kalorie 448 kJ / 107 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie