Sup Jamur a la Hungaria

Sup Jamur a la Hungaria

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi

Składniki

  • bawang bombai dipotong bagi empat
    200 g
  • mentega tawar potong kecil-kecil
    30 g
  • tepung terigu
    30 g
  • paprika bubuk (smoked paprika)
    1 sdm
  • paprika manis
    2 sdt
  • bubuk kunyit kering
    2 sdt
  • jamur (misalnya cremini, button, boletes), diiris
    510 g
  • white wine
    40 g
  • air
    510 g
  • susu full cream
    225 g
  • pasta kaldu sayur
    2 sdt
  • daun dill kering
    1 ½ sdt
  • pure tomat
    1 sdm
  • perasan jus lemon segar (opcjonalnie)
    2 sdt
  • garam sesuai selera
    ½ sdt
  • lada hitam bubuk sesuai selera
    ¼ sdt
  • dill, segar untuk penyajian
    4 tangkai
  • krim asam (sour cream) untuk penyajian
    4 sdm
  • lemon, disarankan organik diiris, untuk hiasan
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 350.3 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 785.8 kJ / 187.8 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie