Sup Krim Kacang Polong

Sup Krim Kacang Polong

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porsi

Składniki

  • bawang bombai potong bagi dua
    150 g
  • mentega
    20 g
  • kacang polong segar
    1000 g
    1000 g kacang polong, beku
  • air
    600 g
  • pasta kaldu ayam buatan sendiri
    1 sdm
    1 dadu kaldu ayam (untuk 0.5 l)
  • crème fraîche
    200 g
    200 g krim asam (sour cream)
  • lada hitam remah sesuai selera
    2 jumput
  • garam sesuai selera
    ½ sdt

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 187 kcal / 778 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie