Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Okonomiyaki
- 20 g de miel de abeja
- 30 g de salsa de soya
- 60 g de catsup
- 40 g de salsa Inglesa
Okonomiyaki
- 2 cebollas cambray, en tercios a lo largo y parte del tallo verde
- 200 g de agua
- 1 cdita de polvo dashi, instantáneo
- 4 huevos
- 160 g de harina de trigo
- ¼ cdita de sal
- ¼ cdita de azúcar
- 400 g de col blanca, en juliana
- 40 g de jengibre encurtido, tipo "beni shoga", escurrido
- aceite de ajonjolí, para freír
- 120 g de milanesa de cerdo, cortado en rodajas finas (aprox. 2 mm) (ver Tip)
- mayonesa, para servir
- hojuelas de bonito, para servir
- cebollín, picado, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1961.9 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naan (pan hindú)
2h
Satay de pollo con salsa de cacahuetes (Hestan Cue™)
2 godz. 25 min
Onigirazu (sándwiches de arroz japoneses)
1h 10min
Bowl con falafel de lentejas y granada
2h 35 min
Chiles rellenos de frijol con mole negro
2h 10min
Garam masala
5 min
Ensalada de elote con pimientos, estilo Tex-Mex
1h
Gaspacho de elote y jalapeño
20 min
Burrito bibimbap
45min
Biryani de cordero - India
1h 20 min
Garam masala - Subcontinente indio
5 min
Coliflor tikka masala
30min