Okonomiyaki

Okonomiyaki

4.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

Salsa Okonomiyaki
  • 20 g de miel de abeja
  • 30 g de salsa de soya
  • 60 g de catsup
  • 40 g de salsa Inglesa
Okonomiyaki
  • 2 cebollas cambray en tercios a lo largo y parte del tallo verde
  • 200 g de agua
  • 1 cdita de polvo dashi, instantáneo
  • 4 huevos
  • 160 g de harina de trigo
  • ¼ cdita de sal
  • ¼ cdita de azúcar
  • 400 g de col blanca en juliana
  • 40 g de jengibre encurtido, tipo "beni shoga" escurrido
  • aceite de ajonjolí para freír
  • 120 g de milanesa de cerdo cortado en rodajas finas (aprox. 2 mm) (ver Tip)
  • mayonesa para servir
  • hojuelas de bonito para servir
  • cebollín picado, para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1327 mg
Białko 19.9 g
Kalorie 1961.9 kJ / 467.1 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...