Wersje kompatybilne
Gamberi in pasta kataifi e maionese al wasabi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maionese al wasabi
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di polvere di wasabi (1 g), stemperato in 5 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaino di sale
Gamberi in pasta kataifi
- olio di arachidi q.b.
- 16 gamberi crudi sgusciati, puliti del filo intestinale
- 150 g di pasta kataifi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 892.8 kJ / 213.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 121.4 mg
Alternatywne przepisy
Mazzancolle con mousse di avocado e stracchino
1h 30 min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50min
Insalata di carote e ravanelli all'orientale
20 min
Sorbetto alle ciliegie
Brak ocen
Udon con salsa di miso e pollo
2 Std. 45 Min
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
45 min
Scampetti con maionese alla senape
30 min
Gelato Gin e lavanda
14 Std. 35 Min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Filetto di Manzo sottovuoto con salsa al Gin e pepe
2h 20min
Baccalà mantecato alla veneziana
40 Min
Pumpkin Pie (Crostata di zucca)
5h