Hackfleischtopf mit Weißkohl und Schupfnudeln

3.9 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    80 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Weißkohl in Stücken (2-3 cm)
    350 g
  • Öl
    15 g
  • Hackfleisch, gemischt
    300 g
  • Wasser
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Tomatenmark
    50 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    200 g
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal
    500 g
  • Petersilie zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 939.8 mg
Białko 26.2 g
Kalorie 2108.6 kJ / 504 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...