Fisk- og skaldyrsret med kokosmælk og ris

Fisk- og skaldyrsret med kokosmælk og ris

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

Ris
  • vand
    1300 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • olivenolie
    25 g
    25 g smør
  • ris, parboiled
    300 g
Fisk- og skaldyrsret
  • fed hvidløg
    2
  • koriander, frisk kun blade
    3 kviste
  • persille, frisk kun blade
    3 kviste
  • estragon, frisk (opcjonalnie) kun blade
    2 kviste
  • løg skåret i halve
    80 g
  • olivenolie
    50 g
  • flåede tomater, dåse
    200 g
  • grøn peberfrugt skåret i stykker
    80 g
  • fiskebouillon
    1 tsk
    1 fiskebouillon, terning (til 0,5 l)
  • salt
    ¼ tsk
  • rejer, rå, medium, pillede frisk
    500 g
  • kokosmælk
    400 g
  • fiskefileter, med eller uden skind (fx kulmule, havaborre osv.), skåret i stykker (ca. 5 x 5 cm)
    400 g
  • cayennepeber, stødt
    1 knivspids
  • purløg, frisk klippet
    1 spsk

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 632 kcal / 2644 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie