Pizza zucchine e spinaci (senza glutine)

Pizza zucchine e spinaci (senza glutine)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 240 g di acqua
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    10 g di lievito di birra disidratato
  • 400 g di farina senza glutine per pane e pizza
  • 30 g di olio di oliva
  • ¾ - 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 30 g di burro
  • 100 g di foglie di spinaci freschi
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 150 g di panna acida (crème fraîche)
  • 300 g di zucchine a cubetti
  • 300 g di pomodorini a metà + q.b.
  • 100 g di salmone affumicato (opcjonalnie) a fette sottili, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 717.7 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1723 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 60.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...