Pizza zucchine e spinaci (senza glutine)

Pizza zucchine e spinaci (senza glutine)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    240 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    20 g
    10 g di lievito di birra disidratato
  • di farina senza glutine per pane e pizza
    400 g
  • di olio di oliva
    30 g
  • di sale
    ¾ - 1 cucchiaino
  • di bicarbonato di sodio
    ½ cucchiaino
  • di burro
    30 g
  • di foglie di spinaci freschi
    100 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    10 g
  • di pepe nero macinato
    3 pizzichi
  • di panna acida (crème fraîche)
    150 g
  • di zucchine a cubetti
    300 g
  • di pomodorini a metà + q.b.
    300 g
  • di salmone affumicato (opcjonalnie) a fette sottili, a piacere
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 412 kcal / 1723 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 60.7 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 717.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...