Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 10 g di lievito di birra disidratato - 400 g di farina senza glutine per pane e pizza
- 30 g di olio di oliva
- ¾ - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 30 g di burro
- 100 g di foglie di spinaci freschi
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 150 g di panna acida (crème fraîche)
- 300 g di zucchine, a cubetti
- 300 g di pomodorini a metà + q.b.
- 100 g di salmone affumicato a fette sottili, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 717.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pinsa (senza glutine e senza lattosio)
27 Std.
Pagnotta ai semi senza glutine
2h
Biscotti al burro (senza glutine)
50min
Focaccia semplice senza glutine
27h 30min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Risotto ai frutti di mare (senza lattosio)
35min
Crêpes (senza glutine)
50min
Burger buns (senza glutine)
5h
Pasta biscotto (senza glutine)
1 Std.
Tortino di cioccolato con cuore morbido (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10min