Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preferment (Poolish)
- extra virgin olive oil, to grease
- 5 oz water
- 1 oz sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 5 oz bread flour
Dough & Shaping
- extra virgin olive oil, to grease
- 12 oz bread flour, plus extra to dust
- 9 ½ oz water, plus extra to steam and spray
- 2 tsp salt
- 1 tsp active dry yeast
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3899 kJ / 932 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 179 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2294 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15u.
Sourdough Starter Discard Cinnamon Raisin Bread
5h 5min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4h 10min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Sourdough Pretzel Bread
7 Std. 20 Min
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Scones
30min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Starter Discard Biscuits
50min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1 Std. 10 Min
Sourdough Starter Discard Waffles
25min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4h 10min