Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di biscotti secchi a pezzi
- 30 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 150 g latte condensato
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 1 pizzico di sale
- aroma al limone, 2 fialette
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 896.5 kJ / 214.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 208.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min
Crostata alle albicocche
2h
Gelato al parrozzo
10h 30min
Torta della nonna al cioccolato
1h 30min
Zavata carsolina
5sa
Tarallini fritti al miele e mandarini
2h
Torta sfoglia alle mele
1h 30min
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
2h
Ciambella ACE
1h 30min
Torta ovetto fondente
1h 30min
Torta soffice alle albicocche
1h
Focaccia morbida al cioccolato
5h 30min