Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta crescente vegana
- 220 g di bevanda a base di mandorle, non zuccherata + q.b.
- 40 g di olio di semi di girasole
- 60 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 60 g di datteri denocciolati
- 150 g di frutta secca mista sgusciata (es. nocciole, noci, anacardi...)
- 20 g di sciroppo di acero
- ½ cucchiaino di aroma di vaniglia
Glassa
- 80 g di zucchero
-
2
cucchiaini di burro, vegano
lub 2 cucchiaini di margarina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1325.9 kJ / 316.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 30.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche vegana con frutta secca
2 Std.
Crostata salata di verdure (vegan)
1h 5min
Biscotti d'avena
45 Min
Torta mimosa (vegan)
2 Std.
Panini integrali alla paprika
3 Std. 30 Min
Pasta choux (vegan)
2 Std.
Pane "challah" (vegan)
2 Std. 30 Min
Crema di nocciole, cioccolato e datteri (vegan)
20min
Muffin alle carote con glassa (vegan)
30 Min
Budino al cacao (vegan)
6h 20min
Crema di nocciole
15min
Biscotti con gocce di cioccolato (vegan)
25 min