Cornetti alla frutta secca (vegan)

Cornetti alla frutta secca (vegan)

4.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 porzioni

Składniki

Pasta crescente vegana
  • 220 g di bevanda a base di mandorle non zuccherata + q.b.
  • 40 g di olio di semi di girasole
  • 60 g di zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 450 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
Farcitura
  • 60 g di datteri denocciolati
  • 150 g di frutta secca mista sgusciata (es. nocciole, noci, anacardi...)
  • 20 g di sciroppo di acero
  • ½ cucchiaino di aroma di vaniglia
Glassa
  • 80 g di zucchero
  • 2 cucchiaini di burro vegano
    2 cucchiaini di margarina, vegano

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 316.9 kcal / 1325.9 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 49.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 30.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...