Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Einweichen
- 8 Blätter Gelatine
Boden
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 250 g Müsli (z. B. Schokomüsli)
Belag und Fertigstellung
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Sauerkirschen, abgetropft, Sud aufgefangen
- 5 EL Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1395 kJ / 333 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Kirsch-Bällchen
3h 5min
Bananen-Espresso-Sahne-Torte
27hod.
Gefüllter Hefekranz
2 godz. 15 min
Brombeer-Schoko-Eistörtchen
8h
Erdbeer-Schoko-Dessert
20 min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5h
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1 Std. 20 Min
Bratapfel-Käsekuchen
10 godz. 20 min
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Schaumkuss-Quark-Creme mit Mandarinen
6h 15min
Spekulatius-Zimt-Dessert
20 min