Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 180 g Zucker
- 250 g Margarine, weich
- 4 Eier
- 50 g Kakao
- 200 g Crème fraîche
- 200 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
Marzipan und Fertigstellung
- 250 g Mandeln, blanchiert
- 180 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Fläschchen Bittermandelaroma
- 400 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 40 g Kokosfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1031 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumtorte
4 Std.
Nougat küsst Orange
4 Std.
Erdbeer-Donauwelle
2h 30min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1h 40min
Eierlikör-Candy Cake
3h
Panamatorte
2h 30min
Zimt-Weihnachtstorte
8 Std. 20 Min
Pfirsich-Cheesecake
1h 40min
Waldmeister-Himbeer-Torte
5h 35min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1h
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min