Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Zitronenschale
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
- 4 - 5 Prisen Tonkabohne, gemahlen
- Mehl zum Bearbeiten
- 150 g Beeren, gemischt, frisch
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2h
Hefezopf
2h 30min
Nuss-Striezel
1h 30min
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50 min.
Apfel-Hefe-Schnecken
2 Std. 40 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2h