Urządzenia i Akcesoria
Pierogi leniwe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
woda ilość do gotowania
-
700 g twarogu, półtłustego tłustego, pokrojonego na kawałki
-
330 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1027.5 mg
Białko
20.4 g
Kalorie
1401.8 kJ /
335 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Omlet biszkoptowy
10 min
Kasza manna
15 min
Ryż dla dzieci
15 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Szybkie zacierki
20 min
Racuchy na maślance
30 min
Jabłka w cieście
1 godz.
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min