Αγκινάρες sous-vide

Αγκινάρες sous-vide

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 μερίδες

Składniki

  • πράσο σε ροδέλες πάχους (1 εκ.)
    90 γρ.
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ράντισμα
    30 γρ.
  • φρέσκιες καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα (βλ. συμβουλή)
    4
  • λεμονιού και λίγες ακόμα για το γαρνίρισμα
    2 φέτες
  • αλάτι
    ¼ κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    1 πρέζα
  • νερό
    1700 γρ.
  • χυμό λεμονιού
    30 γρ.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 μερίδα

Sód 291 mg
Białko 6 g
Kalorie 502 kJ / 120 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...