Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
TM5 / TM6 + Thermomix® Friend

MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus

(Brak ocen)

Składniki

Zoete aardappel risotto

  • 6 verse salieblaadjes, in stukjes gesneden
  • 80 g Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden (3 cm)
  • 300 g zoete aardappelen, in stukken gesneden (ca. 4 cm)
  • 60 g sjalotten, in tweeën gesneden
  • 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 10 g olijfolie
  • 250 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd
  • 80 g witte wijn, droog
  • 600 g water
  • 1 tl groentebouillonpasta
    lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • ½ tl zout

Kaneelpudding met chocoladesaus en afwerking risotto

  • 500 g melk
  • 1 ei
  • 1 - 1 ½ el kaneel, gemalen, naar smaak
  • 50 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 20 - 30 g maïszetmeel
  • 35 g hazelnoten
  • 35 g amandelen, rauw
  • 60 g pure chocolade, 50-80% cacaobestanddelen, in stukjes gesneden
  • 130 g room, elk type (van koemelk)
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 tl peperkoekkruiden
  • 2 el boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
4138.1 kJ / 989 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
107 g
Tłuszcz
51.7 g
Tłuszcz nasycony
24.7 g
Błonnik
8.5 g
Sód
740.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy