Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 220 g bebida de amêndoa s/ açúcar
- 40 g óleo vegetal
- 60 g açúcar
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 450 g farinha
- 1 pitada de sal
Recheio de frutos secos
- 60 g tâmaras s/ caroço
- 150 g mistura de frutos secos (avelãs, nozes, caju, etc.)
- 20 g xarope de ácer
- ½ c. chá de aroma de baunilha
Cobertura
- 80 g açúcar
-
2
c. chá de manteiga vegan
lub 2 c. chá de margarina - 2 c. chá de bebida de amêndoa s/ açúcar, mais q.b. p/ pincelar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1240.8 kJ / 296.6 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 50.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2 Std.
Bolachas veganas "zero waste" de amêndoa e chocolate preto
40 Min
Biscoitos de espelta com agave e iogurte
30 Min
Muffins de casca de maçã
1j
Filhós de abóbora
1j 30 menit
Bolachas de amendoim com chocolate
50 Min
Brownie de batata-doce
1j
Pães de centeio
12h
Broa de centeio
3j
Pão Venezia
17h 10min
Bolachas de banana
25 Min
Carcaças de espelta
23h 40min