Croissants com recheio de frutos secos vegan

Croissants com recheio de frutos secos vegan

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 doses

Składniki

Massa
  • bebida de amêndoa s/ açúcar
    220 g
  • óleo vegetal
    40 g
  • açúcar
    60 g
  • fermento de padeiro fresco
    15 g
  • farinha
    450 g
  • sal
    1 pitada de
Recheio de frutos secos
  • tâmaras s/ caroço
    60 g
  • mistura de frutos secos (avelãs, nozes, caju, etc.)
    150 g
  • xarope de ácer
    20 g
  • aroma de baunilha
    ½ c. chá de
Cobertura
  • açúcar
    80 g
  • manteiga vegan
    2 c. chá de
    2 c. chá de margarina
  • bebida de amêndoa s/ açúcar, mais q.b. p/ pincelar
    2 c. chá de
  • Farinha q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 296.6 kcal / 1240.8 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 53.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 50.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...