Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 550 g farinha semi-integral, mais q.b. p/ polvilhar
- ¼ c. chá de sal
- 1 ovo
- 150 g leite
- 900 g água
- 60 g açúcar
- 30 g óleo, mais q.b. p/ untar
- 500 g alperce s/ caroço (12 unid. aprox.)
- 250 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos de arroz com doce de morango
40 min
Bolachas-dentadura
1 Std. 20 Min
Gelado de baunilha
12 godz.
Vianinhas
14 Std.
Bolos da Morávia
Brak ocen
Gelado de alperce com cereais
8h
Pizas de batata-doce e legumes assados
Brak ocen
Almôndegas de porco orientais com noodles
1h
Eton mess
10min
Queques de amêndoa
1h
Mousse de avelã
2 godz. 15 min
Natas batidas
5min