Cake au chocolat et aux myrtilles

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 portions

Składniki

Le cake
  • 100 g d'huile de pépins de raisin
  • 2 œufs
  • 220 g de sucre en poudre
  • 80 g de crème fraîche
  • 150 g de lait entier
  • 160 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 1 c. à café bombée de levure chimique
  • 65 g de cacao en poudre non sucré
  • beurre pour le moule
  • 400 g de myrtilles (voir "Conseil(s)")
  • 25 g de miel (opcjonalnie)
  • 50 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 78.2 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 1356.6 kJ / 324.2 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...