干煎虾
TM6 TM5 TM31

干煎虾

5.0 (17 ocen)

Składniki

  • 30 克 食油
  • 10 克 新鲜姜 ,切片
  • 2 小支 青葱 ,切成3公分段
  • 400 克 新鲜虾 ,去须
  • 1 茶匙 盐
  • 1 茶匙 酱青
  • 1 汤匙 绍兴花雕酒
  • 30 克 糖

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
801 kJ / 191 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy