Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 干燥黑豆
- 适量 水 ,浸泡黑豆
- 120 克 洋葱 ,切块
- 1 瓣 蒜头
- 4 朵 新鲜香菇 ,切块
- 2 根 葱 ,切末
- 120 克 五花肉 ,切小丁,0.5x0.5厘米
- 10 克 生抽
- 5 克 老抽
- 5 克 蚝油
- 10 克 糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- 2 小撮 五香粉
- 400 克 水
- 120 克 米 ,提前浸泡1小时洗净沥干
- 100 克 广东菜心 ,洗净
- Wartości odżywcze
- na 1 一份食谱
- Kalorie
- 4435 kJ / 1061 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 133.1 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1152.4 mg