Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de coco
- 90 g chocolate de leite partido em pedaços
- ½ vagem de baunilha aberta ao meio (ver dica)
- 80 g leite de coco (apenas a parte sólida)
- 70 g natas
- 60 g coco ralado (ver dica)
Macarons de coco
- 210 g açúcar
- 110 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- 1 c. sopa de coco seco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 395 kJ / 94.4 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 10.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de fruta fresca - TM6
7h
Ovo de chocolate recheado com brigadeiro
3 Std. 45 Min
Hambúrguer com pão húngaro (Lángos) e salada
Pas d’évaluation
Cenouras de massa folhada com recheio de creme de cenoura e salsa
45 Min
Tartes de massa filo com morangos e queijo de cabra
30min
Ganache de coco para macarons
3h 15 min
Macarons de sementes de papoila com recheio de framboesa
2 Std. 30 Min
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2 Std. 30 Min
Gaspacho de grão e cominhos
6h
Molho de caramelo
1 Std. 30 Min
Brioche
8 godz.
Kaiserschmarrn (panquecas de passas)
35min