Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de morango
- 120 g chocolate branco partido em pedaços
- 60 g morangos lavados, s/ pé e secos
- 5 g sumo de limão
- 10 g açúcar
Macarons cor-de-rosa
- 210 g açúcar
- 110 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- Corante alimentar em gel rosa, a gosto (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons passo-a-passo
1j 30 menit
Ganache de coco para macarons
3h 15min
Macarons em forma de coração
1j 30 menit
Macarons de sementes de papoila com recheio de framboesa
2j 30 menit
Trança tricolor
1h 10 min
Macarons de pistácio
2j 30 menit
Mochis de maracujá
15h
Cupcakes de cérebro
1 Std. 40 Min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2j 30 menit
Merengues de chocolate com molho de frutos vermelhos
3sa
Macarons de limão com curd de limão e ganache de iogurte
2j 30 menit
Espuma de leite com café e gelado de avelã
8 Std. 25 Min