Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de pistácio
- 50 g pistácio s/ casca e s/ sal
- 140 g chocolate branco partido em pedaços
- 70 g natas
- 70 g manteiga s/ sal
- 2 gotas de essência de amêndoa
Macarons de pistácio
- 200 g açúcar
- 80 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- Corante alimentar em gel verde, a gosto (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 429.2 kJ / 102.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2h 30min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2h 30min
Macarons passo-a-passo
1 Std. 30 Min
Frango picado com polenta
45min
Arroz de Festa
Brak ocen
Super Bowl Tropical
5min
Panettone
3h 30min
Macarons de sementes de papoila com recheio de framboesa
2h 30min
Queijadinha
30min
Coleslaw
10min
Creme de manteiga
5min
Ganache de chocolate e maracujá para macarons
3h 10min