Baba au rum

Baba au rum

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 unidades

Składniki

Calda
  • açúcar
    150 g
  • água
    100 g
  • rum
    120 g
Bolo
  • leite
    200 g
  • fermento de padeiro fresco
    20 g
    2 c. chá de fermento de padeiro seco
  • ovos
    4
  • farinha tipo 55
    250 g
  • açúcar
    20 g
  • sal
    1 c. chá de
  • manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
    80 g
Chantilly
  • natas c/ 35% de gordura bem frias
    200 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    4 - 5 gotas de
  • açúcar em pó
    10 g

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 459.6 kcal / 1923 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 49.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 359 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...