
Urządzenia i Akcesoria
Baba au rum
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 unidades
Składniki
Calda
-
açúcar150 g
-
água100 g
-
rum120 g
Bolo
-
leite200 g
-
fermento de padeiro fresco20 g
-
ovos4
-
farinha tipo 55250 g
-
açúcar20 g
-
sal1 c. chá de
-
manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar80 g
Chantilly
-
natas c/ 35% de gordura bem frias200 g
-
sumo de limão (½ unid. aprox.)4 - 5 gotas de
-
açúcar em pó10 g
Wartości odżywcze na 1 unidade
Kalorie
459.6 kcal /
1923 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
359 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Janeiro com a Bimby®
48 Przepisów
Portugalia
Portugalia