Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g leite
- 100 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco ( 8 g ) - 3 ovos
- 1 ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 500 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de sal
- 150 g manteiga fria, cortada em pedaços pequenos
- 60 g cranberries
- 80 g pistácios s/ casca e s/ sal
- 1 laranja, só a raspa
- 100 g pepitas de chocolate preto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2614.7 kJ / 624.9 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 335.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2u.
Geleia de maçã
4h
Pasta de gengibre
15min
Macarons de pistácio
2h 30min
Panetone de Frutas
7 Std. 30 Min
Mini-Panettones de gengibre e cereja
Brak ocen
Rosas salgadas de massa folhada sem glúten
1u.
Bolacha de amêndoa low carb
40min
Maionese com ovos aquecidos
10min
Bolachas de pistácio
30min
Iogurte de baunilha com eritritol
14 Std.
Focaccia com mozarela, tomate e pesto
3h 20min