Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelbrot (glutenfrei)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Wasser600 g
-
Erdäpfel geschält, in Stücken (3 cm)200 g
-
Milch150 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst10 g
-
Wasser300 g
-
frische Germ30 g
-
Zucker1 TL
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten20 g
-
glutenfreie Mehlmischung z.B. von Schär, Fini's Feinstes etc.450 g
-
Tapiokastärke50 g
-
Quinoamehl (siehe Tipp)25 g
-
Salz1 TL
-
Sesamsamen, schwarz (opcjonalnie)1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
415 mg
Białko
3 g
Kalorie
861 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfrei
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Bunte Focaccia (glutenfrei)
1 godz. 50 min
Brioche (glutenfrei)
2 godz. 50 min
Sellerie mit Karotte und Apfel fermentiert (mit Gemüsestyler)
168 godz. 30 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45 min
Palatschinken aus Maismehl (glutenfrei, laktosefrei)
35 min
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15 godz.
Mandelkuchen (glutenfrei)
55 min
Toastbrot (glutenfrei)
14 godz.
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Glutenfreies Knusperbrot
3 godz.
Hausbrot (glutenfrei)
3 godz.