Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
Pasta brisée senza glutine
- 300 g di farina senza glutine
- 150 g di burro a pezzi, freddo
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di acqua fredda
Ripieno
- 500 g di acqua
- 250 g di bietole, le foglie
- 3 fili di erba cipollina fresca tritata
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 8 uova
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1954.4 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 506.9 mg
Alternatywne przepisy
Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)
1 Std. 30 Min
Roselline prosciutto e formaggio (senza glutine)
1h
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Crostata invernale
4 godz. 30 min
Quiche radicchio e speck
2 Std. 30 Min
Mini pasqualine
1 Std. 30 Min
Torta de gee
1 Std. 30 Min
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 godz. 30 min
Torta pasqualina
2 Std. 5 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 Std. 30 Min
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min