Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g cukru
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.4 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
412.7 kJ /
98.7 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Mus jabłkowy
15 min
Przecier jabłkowo-bananowy z sokiem pomarańczowym
5 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Nektar owocowy
10 min
Sos owocowy coulis
10 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Kisiel
10 min
Jagodowa pianka
10 min
Serek na słodko
5 min
Brioszka
8 godz.