Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g cukru
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.4 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
412.7 kJ /
98.7 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska