Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 40 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 100 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 2 Prisen Salz
Füllung und Fertigstellung
- 250 g Nüsse, ganz, gemischt
- 150 g Vollmilch-Schokolade, in Stücken
- 2 Äpfel, in Stücken
- 80 g Zucker
- 1 geh. TL Zimt
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 894 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 23 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streuselzopf
1 godz. 30 min
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Striezel mit Nutella®
1h 45min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Rosinenschnecken
2h 20min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 Std. 50 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.