Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
-
250
g Brötchen, in Scheiben (ca. 1 cm), siehe Tipp
lub 250 g Weißbrot, 2-3 Tage alt, in Scheiben (ca. 1 cm), siehe Tipp - 3 Eier
- 550 g Milch
- 90 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 700 g Äpfel
- ¾ TL Zimt
- 50 g Rosinen
- 50 g gehobelte Mandeln zum Bestreuen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 256 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Zwetschgenknödel
1h 10 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min
Schoko-Grießpudding
15min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2j
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Apfel-Quark-Puffer
45 Min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2j
Apfel-Birnen-Flammkuchen
1j 30 menit
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Apfel-Gugelhupf
2j 30 menit
Marmorierter Birnen-Kuchen
1j