Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 450 g Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
- 200 g Wasser, kalt
- 100 g Tahin
- 40 g Zitronensaft
- 80 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Oliven, grün, entsteint
- 10 g Kapern, abgetropft
- 3 Prisen Pfeffer
- 10 g Honig, flüssig
- 300 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 150 - 200 g Feta, in feinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1246 kJ / 298 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1017 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50 min
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1 Std.
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50 min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 10 Min
Hummus
10 min
Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter
45 Min
Korma Paste
1h 15min
Orientalischer Brunch
1 Std. 20 Min
Sabich (israelisches Sandwich)
1 Std. 10 Min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 Min
Gemüse-Hummus
10 min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45 Min