Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saus Okonomiyaki
- 20 g madu
- 30 g shoyu (kecap asin Jepang)
- 60 g ketchup tomat
- 40 g saus Worcestershire
Okonomiyaki
- 2 daun bawang, dipangkas ujungnya dan potong bagi tiga
- 200 g air
- 1 sdt kaldu dashi instan
- 4 telur
- 160 g tepung terigu serbaguna
- ¼ sdt garam laut
- ¼ sdt gula
- 400 g kol putih, diiris halus
- 40 g acar jahe (sushi ginger), ditiriskan
- minyak wijen, untuk menggoreng
- 120 g samcan daging babi, tanpa tulang, tanpa kulit, iris tipis-tipis (lihat tips)
- kewpie mayonnaise, untuk penyajian
- katsuobushi (serutan ikan cakalang), untuk penyajian
- lokio segar, dicincang, untuk penyajian
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1961.9 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1327 mg