Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kari katsu ayam
- 25 g minyak sayur
- 3 siung bawang putih
- 120 g bawang bombai (sekitar 1 bawang bombai), potong kecil-kecil (2 cm)
- 200 g wortel, iris-iris (1 cm)
- 1 sdm penuh bubuk kari
- 125 g tepung terigu serbaguna
- 500 g air
- 2 sdt pasta kaldu ayam (lihat tips)
- 20 g madu
- 15 g shoyu (kecap asin Jepang)
- ½ sdt garam masala
- 1 dried bay leaf (daun salam Eropa kering)
- 100 g tepung roti panko
- 1 telur
- 2 fillet dada ayam
Nasi kukus
- 350 g beras bulir pendek
- 900 g air
- 1 sdt garam laut
- minyak sayur, untuk menggoreng
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 5199.5 kJ / 1238 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 113.9 g
- Tłuszcz
- 62.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1465 mg