San bei ji (Three Cup Chicken)

San bei ji (Three Cup Chicken)

5.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    4
  • jahe segar dikupas
    3 cm
  • cabai merah kering dipangkas ujungnya, biji dibuang jika diinginkan dan potong kecil-kecil
    1 - 2
  • minyak wijen
    10 g
  • sayap tengah ayam (wingette) (lihat tips)
    1000 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    40 g
  • kecap hitam (lihat tips)
    30 g
  • gula batu pecahkan menjadi beberapa bagian (1-2 cm - lihat tips)
    25 g
  • kecap asin
    60 g
  • basil segar daun saja
    2 tangkai
  • cabai merah panjang segar dipangkas ujungnya, biji dibuang jika diinginkan dan potong kecil-kecil, untuk hiasan (opsional)
    1 - 2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1640 mg
Białko 41.9 g
Kalorie 2577.8 kJ / 613.8 kcal
Tłuszcz 46.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie